Monday, May 31, 2021

una pintura sorprenent

You can draw electrical wires with this cheap conductive paint, Mashable, 07.06.2017


Punxa aquest enllaç si no veus bé el vídeo al teu mòbil!

Fa quatre anys, Nikolay Nikolov publicava a les pàgines de Mashable el vídeo amb què he obert aquest article. Creada per un petit estudi de Londres: Bare Conductive, aquesta pintura té la propietat de conduir l’electricitat un cop s'asseca a temperatura ambient, podent ser aplicada sobre diferents superfícies, com ara el paper, el plàstic, la fusta, el cartró o el vidre.

La pintura es presenta dissolta en aigua i és soluble en aquest líquid i no és tòxica. Està composta per petites partícules de carboni que, quan la pintura s'asseca, fa que les partícules s'apropin i deixin circular l'electricitat. Es pot utilitzar en circuits com un element de resistència, un elèctrode capacitiu o també pot funcionar com un conductor en dissenys que tolerin una alta resistivitat. En principi està concebuda per a aplicacions amb circuits que utilitzen corrent continu a baixa tensió i voltatge.

Entre els seus usos més sorprenents, crida l'atenció el de la seva aplicació a una placa de circuit que després es pot connectar a un ordinador o a un interruptor. La pintura actua com a sensor del dispositiu.

Ara et proposo donar-li un cop d'ull a les infografies de la pàgina d'acollida i, si necessites més detalls tècnics, donar-li un cop d'ull a la seva fitxa: Electric Paint - Technical Data Sheet

No comments: