Monday, February 26, 2024

better than ezra

Fuzzy Legends Archives - Better Than Ezra - Good (Live on 120 Minutes 1995), YouTube, 07.07.2023


Qüestió de gustos. Un dels meus temes preferits per aixecar-me al matí..., quan dormo sol, clar. Els instruments de la banda limitats al mínim sindical: una bateria i un baix que marquen el ritme, i un paio amb una guitarra que no cobreix el so dels altres instruments i que vocalitza quan canta: Sí, ZZ Top (1) em van influir molt quan era jove sobre aquest particular.

No recordo quan vaig descobrir a Better than Ezra (2). Google va llençar la primera versió del seu motor de recerca en 1998, deu anys després que la banda publiqués la seva primera maqueta. YouTube va publicar la seva primera versió el 2005 i el 2006 Google va comprar la companyia. Jo feia temps que vivia a Suïssa i, almenys a les emissores de ràdios francòfones, no era un estil que musical que hom escoltés sovint. Tota aquesta història per dir-te que no crec que els sentis mai abans del 2015.

Sobre l'origen del nom de la banda, he llegit moltes coses. Per exemple, una teoria segons la qual el nom té el seu origen en un paràgraf d'una novel·la autobiogràfica d'Ernest Hemingway: A Moveable Feast (esp. París era una fiesta), en la qual l'autor descriu un so especialment molest com "... no era pitjor que altres sorolls, sens dubte millor que Ezra aprenent a tocar el fagot" (2). Com la banda no ha volgut dir mai quin és l'origen del seu nom, crec que no val la pena perdre el temps especulant sobre el tema.

No és l'únic tema de la banda que m'agrada. Però he de reconèixer que, deixant de banda l'excel·lent remasterització d'un enregistrament de 1995, m'agrada molt com van entrant els instruments, amb un ritme que és fàcil reproduir mentalment uns segons després d'haver sentit els primers acords.

Deixa'm compartir amb tu altres temes de la banda que també m'agraden molt: Absolutely Still, In The Blood, Just One Day. O un tema de la banda del qual Taylor Swift va fer potser el millor cover, amb una lletra que m'emociona cada cop que el sento.

Breathless (Better Than Ezra cover) Taylor Swift live 2010 with lyrics, YouTube, 15.01.2012

Tancaré el post d'avui amb un tema que la banda va publicar al seu canal YouTube a principis de novembre de l'any passat. I una cosa més, he vist a la seva Home page que enguany tenen programats alguns concerts.

betterthanezratv - Better Than Ezra - Contact High (Official Lyric Video), YouTube, 03.11.2023


  1. GIGS - ZZ Top - La Grange (Live From Gruene Hall) | Stages, YouTube, 25.02.2020
  2. Better than Ezra: Home page || Wikipedia [en] [fr] [es] [ca] || Instagram || FaceBook || Twitter

No comments: