Friday, April 6, 2018

le lac de gruyère à sec

D-VisionAir: Ile d'Ogoz au Lever du Soleil 4K Switzerland, Youtube, 15.04.2017

A la fi de cada hivern, les companyies elèctriques gestionen el nivell dels embassaments de manera a què sigui proporcional als cabdals esperats en primavera per la fosa de la neu acumulada durant l'hivern a les muntanyes.

Normalment, en aquesta època de l'any, el Lac de la Gruyère hauria de tenir un nivell similar al que presenta el vídeo de D-VisionAir amb el que he obert aquest post. Però la gran quantitat de neu acumulada enguany ha fet que la companyia elèctrica responsable de la gestió de l'embassament: Groupe E, s'hagi decidit a fer baixar excepcionalment el nivell de l'aigua entre 15-20 metres, el que ha donat lloc als paisatges marcians que presentava un diaporama publicat el passat 14 de març per 20minutes.ch que t'invito a veure punxant l'enllaç de la publicació.

Si les imatges publicades per 20minutes.ch són impressionants, encara ho és més un vídeo realitzat el 26.02.2018 per un ciutadà de Morlon (FR), publicat per 20 minutes.ch dos dies després, on al terreny sec del fons del llac es va unir un fort vent del nord, provocant una sorprenent tempesta de sorra que t'invito a veure en aquest enllaç.


No comments: