Monday, April 9, 2018

switzerland - impressive ski lifts and funiculars

The Sky's The Limit: Stoosbahn - the steepest funicular in the world, Youtube, 20.12.2017

El passat diumenge 1er d'Abril, el telenotícies de la RTS presentava un apartat dedicat a la modernització de les "remontées mécaniques" (1) : telefèrics, funiculars, cremalleres, etc ... en particular a la Suïssa germànica. I, més en particular encara, a l'increïble Stoosbahn (Schwyz) (2) que, després de 14 anys de treballs, s'ha convertit en una joia del disseny i de l'enginyeria, salvant un desnivell màxim del 110% al llarg del seu impressionant trajecte. A la pàgina que loisirs.ch dedica a les "remontées mécaniques" (3) pots trobar el detall d'algun dels més espectaculars, i també enllaços per accedir a més informacions. Per exemple, un dels que me semblen més espectaculars: Stanserhorn.

Remontées mécaniques: attractions touristiques innovantes, RTS, 19h30, 01.04.2018


  1. Remontées mécaniques: attractions touristiques innovantes, RTS, 19h30, 01.04.2018
  2. The Sky's The Limit: Stoosbahn - the steepest funicular in the world, Youtube, 20.12.2017 // Stoos Muotatal: Stoosbahnen AG
  3. Loisirs.ch: Remontées mécaniques de tous les records. Téléphériques, funis, trains à crémaillère. Zoom sur les installations les plus vertigineuses de Suisse !

2 comments:

Israel Hands said...

He de reconeixer que el video del funicular m´ha impressionat de debò.Però el que m´ha arribat al cor ha estat el del telefèric,que m´ha recordat a ,ja fa una bona pila d´anys,certa ascensió que vam fer junts al Col du Grand Saint Bernard.

Roy Batty said...

Bona tarda, Hands. Doncs sí que fa una pila d'anys. Però és un record molt maco.
Sols que, en comparació amb els funis i els telefèrics dels vídeos de l'entrada, els del Grand-Saint-Bernard eren pura joguina. També t'he de dir que he pujat als grans mastodonts de Zermatt, plens de penya, i l'ambient no té ni de lluny la màgia d'aquelles petites cistelles.