Tuesday, April 24, 2018

world hapiness report 2018

source: business-standard.com

Viure a un país avorrit et fa sentir més feliç? Ho dic perquè a mitjans del mes de Març es va publicar l'edició 2018 del World Hapiness Record de les Nacions Unides -pots descarregar l'informe en aquest enllaç- i a la pàgina 23 del PDF (la pàgina 20 del report): Figure 2.2: Ranking of Happiness 2015–2017, els cinc primers països classificats són, per aquest ordre:

Top 5 happiest countries, 2018
(2017 ranking in brackets)

1. Finland (5)
2. Norway (1)
3. Denmark (2)
4. Iceland (3)
5. Switzerland (4)

A diferència dels reports precedents, l'ONU també va examinar per primera vegada els nivells de satisfacció dels immigrants a cada país. I també en aquest punt Finlàndia va obtenir la màxima puntuació: "Finlàndia ha pujat des del cinquè lloc al primer aquest any", van dir els autors de l'informe, tot i que van assenyalar que els altres tres països nòrdics (més Suïssa) tenen puntuacions gairebé intercanviables. 

L'informe, publicat anualment per l'UN Sustainable Development Solutions Network, afirma que tots els països nòrdics obtingueren una gran puntuació sobre els ingressos, una esperança de vida saludable, el suport social, la llibertat, la confiança i la generositat ... Els rànquings es basen en les enquestes de Gallup sobre el benestar, així com percepcions sobre la corrupció, la generositat i la llibertat.

Com saben tots els habitants del planeta, i probablement també els visitants d'altres galàxies, "enlloc es viu i es menja igual de bé" que a l'estat espanyol. Malgrat aquest fet, ocupa el 36è lloc del rànquing -després de Malaisya, però pel davant de Colòmbia-, el que fa que hi hagi gent que comenci a demanar-se si hom no podria fer un esforç per viure a un país tan avorrit com els països nòrdics.  

Just afegir que l'alternativa de deixar de donar la brasa a tothom amb lo de què "enlloc com aquí es viu i es menja igual de bé" seria vista amb una gran simpatia per tots aquells que sobreviuen a altres països on igual resulta que es menja el què a cadascú li agrada menjar.

No comments: