Monday, June 17, 2019

dahir insaat: sistema de transport del futur?

Dahir Insaat - Système de transport de deuxième niveau (français), Youtube, 06.08.2018

Global Construction Review publicava fa un parell d'anys un article que em va cridar molt l'atenció (1). Un inventor rus proposava una manera de permetre que els trens i els cotxes compartissin el mateix espai, instal·lant un rail estret en avingudes i carreteres de dos o més carrils. Els trens circularien per damunt dels cotxes. La seva forma circular seria necessària perquè cada tren tindria un gran volant que el mantindria estable gràcies a l’efecte del giroscopi. Però millor li dónes un cop d'ull al vídeo per veure de què es tracta!

Ja gairebé havia oblidat aquest article quan Mashable tornava a publicar un vídeo sobre aquest tema el passat 14.06.2019 (2). He pensat que podria estar bé de compartir aquesta idea amb tu.

L'enginyer rus del qual ens parlava Global Construction Review, Dahir Semyonov, va crear a Turquia una empresa de construcció: Dahir Insaat (3), que es va donar a conèixer gràcies a un original sistema de desplegament de cases prefabricades que, com pots veure al vídeo que publicava el Mirror en 2016 (4), podia construir una casa en qüestió de minuts.

Dahir Semenov és conegut pels seus conceptes de disseny futurista que, generalment, són descartats per ser poc pràctics. Ara bé, tothom li reconeix que els vídeos animats que els presenten, sovint acaben per esdevenir virals a Internet.

El lema de Dahir Semenov és: “No hi ha cap problema tècnic per al qual no es pugui trobar una solució d'enginyeria". Llegint-lo, he recordat una cita d'Úrsula Le Guin: “No hi ha respostes correctes per a preguntes equivocades


No comments: