Thursday, June 20, 2019

into the wild

Eddie Vedder - Society - Into The Wild - Soundtrack, Youtube, 09.06.2011
Aconsellat veure el vídeo en alta definició al teu ordinador!
  1. Punxa la icona Youtube per obrir aquesta pàgina
  2. Ara punxa l'engranatge i selecciona la qualitat (1080p està força bé)
  3. Punxa el quadrat que tens més a la dreta per veure el vídeo en full screen,
Eddie Vedder (1), vocalista d'una banda que hom associa al moviment grunge (2): Pearl Jam (3), publicava el 2007 un tema que esdevindria la banda de so d'un film amb el mateix nom, dirigit per Sean Penn (4): Into the Wild (5) (6), amb un argument basat en la biografia de Chris McCandless (7).

Viure a un vell bus abandonat, amb una reserva d'arròs i un Remington semiautomàtic amb 400 bales que utilitzava per caçar animals que després no sabia com conservar ... En el terreny de la cinematografia, em recorda una altra historia que Sydney Pollack va portar al cinema el 1972, a un dels millors films que mai no he vist: Jeremiah Johnson (8), amb una interpretació brutal de Robert Redford i una banda de so que adoro, en particular aquests temes interpretats per Tim McIntire: The Ballad of Jeremiah Johnson, i  The Way That You Wander (9).

Jeremiah Johnson també va anar a les muntanyes amb un bon rifle: un Hawken de calibre 30. Però no li hauria servit de gran cosa per sobreviure si no hagués tingut la sort de trobar bons mestres i la capacitat de saber escoltar. Mestres com Bear Claw (10) que li va aprendre com sobreviure a les Rocky Mountains. Chris McCandlesst no va tenir un mestre com ell, el que potser explica la manera com va morir a 24 anys.

MovieTitles: Jeremiah Johnson (1972) title sequence, Youtube, 23.10.2017

Malgrat viure a una casa moderna i menjar com la majoria dels occidentals, l'australià John Plant (11) va escollir una manera molt menys perillosa de viure la natura. Plant tenia com a hobby la fabricació d'eines i construccions utilitzant només materials trobats a la natura. El 2015, va crear a Youtube una sèrie que mostra els processos de fabricació i de construcció: Primitive Tehcnology (9).
Cadascun dels vídeos guia els espectadors a través del progrés d’un o més projectes mostrant les tècniques i mètodes que utilitza per crear eines o edificis. Com explica al seu bloc (10), construeix "completament des de zero sense utilitzar eines o materials moderns", només utilitzant el que pot obtenir del seu entorn natural, com ara materials vegetals, argila, sòl i pedres. Els episodis de la sèrie només tenen un so ambiental mínim. Les descripcions de text de les accions a la pantalla apareixen a la funció de títol tancat.
Primitive Technology: Technologie primitive: Carrelage Roof Hut, Youtube, 04.09.2015


  1. Wikipedia: Eddie Vedder
  2. Wikipedia: Grunge
  3. Wikipedia: Pearl Jam
  4. Wikipedia: Sean Penn
  5. Wikipedia: Into the Wild (soundtrack)
  6. Wikipedia: Into the Wild (film)
  7. Wikipedia: Chris McCandless
  8. Wikipedia: Jeremiah Johnson (film)
  9. Jeremiah Johnson made his way into the mountains, myfavoritewesterns.com, 28.08.2012
  10. MovieClips: Jeremiah Johnson - You Have Done Well (1972), Youtube, 19.10.2016
  11. Wikipedia: John Plant
  12. Youtube: Primitive Technology 
  13. Primitive Technology: Home Page, Youtube

No comments: