Thursday, November 21, 2019

glass beaches

Go There: Glass Beach, California, Youtube, 06.04.2017

Glass Beach és una platja que es troba al MacKerricher State Park a prop de Fort Bragg, Califòrnia. Les restes de vidre que es van convertir en còdols a causa de l'erosió marina, tenen el seu origen en anys d’abocament d’escombraries que han acabat per crear una zona d'atracció turística molt visitada durant tot l'any. En realitat, són tantes les visites i tant els turistes que s'han emportat còdols de vidre com souvenir, que aquests han anat minvant dramatically durant els darrers anys. I han minvat tant que, en 2012, l'ajuntament de la ciutat va discutir una proposta per abocar més vidre al mar per a reemplaçar el desaparegut (1).

Crec que, com a mínim, als americans se'ls hauria de reconèixer la performance d'haver integrat un antic abocador de deixalles en un parc natural i transformar-lo en un reclam turístic (2).

En qualsevol cas, on haurien de passar molts milions de turistes perquè les platges arribin a tenir la mateixa problemàtica que a Fort Bragg és a Ussuri Bay, prop de Vladivostok, a la costa del Pacífic de Rússia. Al llarg de molts anys, les onades del Pacífic nord han rentat les deixalles d'ampolles de cervesa, vi i vodka, trencant-les en milions de còdols suaus i acolorits que han convertit les platges en zones d'atracció turística a les que s'ha de pagar per accedir-hi.

El gener del 2017, James Gould-Bourn publicava unes imatges impressionants a boredpanda.com que et proposo veure (3). També pots donar un cop d'ull a les imatges que Zita Whalley va publicar a Culture Trip un any més tard (4). Però si prefereixes veure altres imatges en vídeo, et proposo donar-li un cop d'ull a aquest.

Natural Wonders - Glass Beach on Ussuri Bay, Youtube, 13.02.2017


  1. Wikipedia: Glass Beach (Fort Bragg, California) [en] [fr] [es] [ca]
  2. Com? Què? Ah!. No, no. Avui no toca parlar del Garraf
  3. James Gould-Bourn: Russians Throw Away Empty Vodka And Beer Bottles, Ocean Turns Them Into Colorful Glass “Pebbles, boredpanda.com, January 2017
  4. Zita Whalley: Everything You Need to Know about Ussuri Bay, Culture Trip, 06.05.2018

No comments: