Tuesday, November 5, 2019

joan herrera i els carrils bici de madrid

El candidato por Barcelona de ICV-EUiA, Joan Herrera, llegó en bicicleta a un acto de la campaña electoral donde participó en una "acción comunicativa", a favor de la despenalización del consumo de drogas./Efe.  El Correo. Elecciones Generales del 14M. 10 de marzo de 2004

Estem en període electoral i, com ho confirma Albert Rivera, és un moment adequat per dir més bajanades de les habituals. La darrera en data podria ser la de què l'alcalde de Madrid, Martínez-Almeida, hauria decidit suprimir el carril bici de la Gran Vía de Hortaleza (1) aprofitant la dimissió del Director General del Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético (2), Joan Herrera (3). Però no és més que un fake que m'acabo d'inventar. Ni millor ni pitjor que tants d'altres que pots trobar a la premsa de la caverna.

Una bajanada més, com ara la que va circular sobre l'accés de Joan Herrera a la Direcció General del Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético un mes després de la investidura de Pedro Sánchez i que associava el seu nomenament a les puertas giratorias i a la seva amistat amb la ministra Teresa Ribera (4). Com no faig part del cercle d'íntims, diré que he llegit que el seu nomenament va ser molt apreciat per antics companys de partit i fins i tot alguns antics rivals polítics (5).

El cas és que el passat 6 de setembre en Joan Herrera va presentar la seva dimissió al·legant que ho feia per decisió pròpia i motius estrictament familiars i personals (6). Va afegir que feia molts mesos que havia parlat amb la ministra dels seus problemes personals i que no va ser gens fàcil per ell prendre aquesta decisió (7).

Naturalment no conec quins són els motius "estrictament familiars i personals" que van provocar la dimissió de Joan Herrera. Però imagino que no devia ser gens fàcil pel seu entorn veure'l lligat a l'engranatge d'un govern que, contràriament a la línia política que semblava que s'havia fixat en el moment de la seva investidura, ara s'orientava decididament en direcció a una política de dretes i havia decidit utilitzar la repressió com a única solució al conflicte de Catalunya.


P.S. Per aquells que, recordant Joan Herrera, us demaneu on para na Dolors Camats, dir que també podeu trobar-la a LinkedIn (8).

  1. Alejandro Tena: No es ciudad para ciclistas: Almeida inicia la retirada de los carriles bici en Madrid, Público, 28.10.2019
  2. Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético: Home page
  3. Joan Herrera: LinkedIn
  4. Wikipedia: Teresa Ribera
  5. Eduardo Loren: Teresa Ribera ficha a Joan Herrera para impulsar las energías renovables, El HuffPost, 13.07.2018
  6. Joan Herrera renuncia por motivos personales a la Dirección General del IDAE, IDAE, 06.09.2019
  7. Joan Herrera renuncia como director general del IDAE "por motivos personales", Público, 06.09.2019
  8. Dolors Camats: LinkedIn,

No comments: