Saturday, March 14, 2020

red is dead

Red is dead - La Cité de la Peur - Les Nuls, Youtube, 19.04.2019

Ahir era Divendres 13, i va ser un dia molt dur. L'avanç inexorable del coronavirus. Una declaració de l'estat d'alarma celebrada per l'independentisme: Este virus lo pararemos unidos. El segon èxode de Madrid i de la penya de Can Fanga. L'acolliment ple d'entusiasme dels indígenes per la seva arribada. Els bars tancats. Els supermercats assaltats (no et perdis els comentaris!) ...

No sabem què ens reserva el futur: Hi haurà ruptura de stock de paper higiènic? Haurem de netejar-nos amb bròcoli? Perquè a la gent no li agrada el bròcoli i sempre és l'únic que queda després d'entrar a sac als supermercats? Morirem de gana abans de menjar bròcoli?

No sabem quan podrem tornar a l'òpera. Ni tan sols quan podrem tornar a sopar amb els nostres amics al vernissage d'una nova exposició a Ca l'Estevet.

En aquestes dramàtiques circumstàncies, què podem fer per guardar un mínim de dignitat davant el perill que correm? Personalment crec que el millor que podem fer durant el nostre confinament és veure un bon clàssic del cinema!

Si ja has vist "La hoz y el Martínez", no t'hauries de perdre la introducció d'aquest clàssic del cinema francès: "La cité de la peur". Però en el molt improbable cas que aquests films no t'enganxin, sempre pots consultar una divertidíssima recopilació que he trobat a Twitter: Pelis con Flan (nota: has de desenvolupar la discussió si vols morir de riure!)   

També podries mirar l'estanteria que tens al menjador i aprofitar per llegir un dels vells llibres que oferien a La Caixa per Sant Jordi. Un bon llibre per fer baixar la tensió pròpia d'aquests dies podria ser: La amenaza de Andrómeda de Michael Crichton.

Però com ja sabem que, per no llegir, ni t'has llegit cap dels articles que he publicat sobre l'apassionant tema de la fusió del permafrost i que passarà un bon moment abans que no vagis a Itàlia, voldria proposar-te la visita virtual d'alguns dels increïbles museus d'aquell país, amb uns enllaços que em va passar ahir l'amic Pepo:
Si encara et queden ganes, també pots visitar aquests:
Altrament, saps què? Desplaçat amb el mapa de Google al lloc que et vingui més de gust i visita els museus que vulguis a: Google Arts & Culture!

No comments: