Monday, March 2, 2020

samuel silva




Un cop hem vist al blog els dibuixos d'artistes com Kohei Ohmori (1), Fabiano Millani (2), Emanuele Dascanio (3) o, més recentment, els d'Alena Litvin (4), podem caure en la temptació de creure que, en el terreny de l'hiperrealisme, ja ho hem vist tot i res no pot sorprendre'ns.

I llavors passa que un dia, passejant per les pàgines de boredpanda.com, et quedes bocabadat amb una pàgina dedicada a: Samuel Silva (5).

Samuel Silva és un jove advocat portuguès que viu al Regne Unit i que te com a hobby la creació d'obres d'art amb l'ajuda de ... bolígrafs Bic de diferents colors. Unes obres d'art que van esdevenir virals en 2012!
"Sóc un advocat, l'art és només un hobby per a mi". Un hobby que li pren de 5 a 50 hores per acabar cada dibuix.
Els seus estris de treball son els mateixos bolígrafs Bic que també utilitza l'andalús: Juan Francisco Casas (6), tot i que aquest darrer, com pots veure a la galeria de dibuixos i pintures de la seva pàgina Web sembla haver escollit una temàtica destinada a un public amb una sensibilitat particular.

En el cas de Samuel Silva, com pots veure a les seves pàgines a Instagram, DevianART o Facebook (7), les temàtiques son més obertes, com si diguéssim, i semblen expressar clarament el treball de l'artista com un hobby ... que molts pocs podrien aspirar a reproduir.

Pel que fa a la imatge amb que obert aquest article: Redhead Girl, Silva va utilitzar com a base de treball una imatge de la fotògrafa russa Kristina Taraina i no menys de set bolígrafs de diferents colors, variant els matisos per a crear una impressió de profunditat (8).
"No barrejo els colors. La tinta del bolígraf s’asseca a l’instant i tampoc no es pot esborrar. Vaig començar a dibuixar a dos anys i vaig desenvolupar el meu propi estil quan estava a l'escola. No utilitzo només el bolígraf, però ara mateix és el que estic intentant dominar. També tinc coneixements amb els guixos, el llapis, els llapis de colors, i la pintura al pastel, a l'oli i l'acrílica."

  1. Kohei Ohmori, publicat en aquest blog el 23.08.2019
  2. Fabiano Millani, publicat en aquest blog el 25.09.2016
  3. Emanuele Dascanio, publicat en aquest blog el 18.09.2016
  4. Alena Litvin, publicat en aquest blog el 29.01.2020
  5. Ieva Elvyra: Photorealistic Ballpoint Pen Drawings by 29-Year-Old Lawyer, boredpanda.com, 
  6. Juan Francisco Casas: Home Page
  7. Samuel Silva: Wikipedia, Facebook, Instagram, DevianART
  8. L'artiste Samuel Silva impressionne avec ses dessins réalisés au stylo à bille, Huffington Post, 26.08.2012

No comments: