Friday, October 9, 2020

arpavieja

Arpaviejas - Llaman, Youtube

Obro aquest article amb un vídeo què, segons Youtube, té més de mig milió llarg de visites. El tema és d'Arpavieja (1), una banda creada per J. R. Kubensis, un noi que va néixer a Granada i es va fer músic després d'emigrar amb el seus pares al Prat de Llobregat, molt a prop del barri de Sant Cosme (2).

Et mentiria si et dic que se'm va fer estrany tota la feina que es van donar a last.fm / musica.com (3) per escriure una biografia de la banda sense parlar del Prat de Llobregat. Podria dir el mateix d'Enderrock, on no he pogut trobar cap referència de la banda, malgrat haver tocat en gener del 2019 a locals mítics com La Salamandra (l'Hospitalet de Llobregat) o a les dues darreres edicions del Kalikenyo Rock de Juneda. Clar que també van participar al concert Barcelona ens ofega (4). Però segurament deu haver un molt bon motiu, perquè tampoc els he vist entre la pila de bandes que pots trobar a punk.cat (5). 

La millor resposta a tant d'oblit probablement es trobi en el tema amb el que tanco el post d'avui (6). Tampoc està de més donar-li un cop d'ull a les biografies del grup que pots trobar al seu blog (cf 1), a l'entrada que els va dedicar el Rocktambulo (7) i molt especialment a l'entrevista que els va fer el un tio que porta un blog anomenat Combat Rock Magazine: Adiós Lili Marleen (8).

Arpaviejas - Ahora Me Importa Una Mierda, Youtube


  1. Arpavieja: Facebook, Blogspot, Youtube, FanMusicFest.com
  2. Patricia Gabancho: Sant Cosme, el barri que s’ha construït dues vegades, o tres, El País, 19.12.2014
  3. Biografía de Arpaviejas, musica.com
  4. Nando Cruz:'Ciutat podrida', ciutat que ofega. El Periódico, 10.04.2017
  5. punk català
  6. He escollit un dels molts vídeos que corren per Youtube, en aquest cas un mix d'imatges de diferents concerts amb una qualitat àudio decent. Hi ha versions amb gairebé 2 milions de visites però sense vídeo, i d'altres on tot el públic acaba a l'escenari i gairebé no s'escolta a la banda.
  7. Roctambulo: El último cartucho [Arpaviejas]
  8. Combat Rock Magazine. Adiós Lili Marleen: Entrevista a Arpaviejas, 16.02.2020

No comments: