Friday, October 23, 2020

enric juliana i the clash

The Clash - London Calling (Official Video), Youtube, 03.10.2009
El passat 13 de setembre l'Enric Juliana confirmava que tots tenim cops amagats repiulant un article  que La Vanguardia dedicava a The Clash: Badalona Calling (lectura recomanada), amb l'interviu d'un paio que havia tocat a una banda que havia actuat com a telonera de Clash, i que des de fa anys dirigeix una empresa d'importació de begudes radicada a Badalona

A més d'algunes anècdotes que no són conegudes de tothom, he retingut tres paràgrafs de l'article:
(...) Dos canciones como la que da titulo al álbum, que es espejo del impacto del thatcherismo, del reaganismo, del neoliberalismo, y Spanish bombs (producto de la devoción que sentía el líder de la banda, Joe Strummer, por García Lorca y todo lo que hacía referencia a él), son dos de las cimas indiscutibles.
(...) No se puede olvidar que The Clash educaron a una generación, Joe Strummer con sus letras nos educó más que el colegio. Además de la situación de nuestro entorno, hablaba del sandinismo, de El Salvador, de Lorca, de Karl Marx, de Engels…
(...) ¿Qué queda de todo eso?, reflexiona en voz alta. “Además de mucha nostalgia, el punk hizo una limpieza muy buena ya que se sacó de encima toda esa música de mierda de Queen, Led Zeppelin o Yes, y lo hizo con canciones de solo tres minutos donde no hacía falta ser un enorme guitarrista. Lo importante era la actitud, la imagen…”. ¿Y qué queda de Strummer? “Strummer era un hombre con un mensaje: ‘tú también puedes hacerlo’.
The Clash - Should I Stay or Should I Go (Official Video), Youtube

No sé si a tu et passa el mateix però, amb moltes de les bandes llegendàries del rock em passa que, les escolto ara i, la veritat és que no sabria dir-te. Vull dir que no sabria dir-te quines eren les emocions que em provocaven abans i que avui no em provoquen. Imagino que els temes es mantenen inalterables, tal com eren, mentre que jo no deixo de canviar. Imagino que és un bon senyal!

No comments: