Thursday, December 20, 2018

close encounters of the third kind


De tant en tant tinc curiositat per veure d'on ve la penya que visita el bloc durant la setmana. Creia haver-ho vist ja tot i estar preparat per a qualsevol mena de sorpresa. Val doncs, et confesso que no ho estava.

No és solament per les visites des d'Indonèsia o des dels Emirats: les primeres, les relaciono amb la passió que alguns ciutadans que es connecten sobre els servidors d'aquell país estan demostrant recentment per fer-se amb el password d'un compte gmail que corre per casa. Les segones, ja m'he acostumat a veure'ls pel blog estic content que ho segueixin fent.

Però no t'amagaré que quan Google -l'editor de Google Maps, Google Earth, Google Moon i les extensions al sistema solar i més enllà ...- em diu que he tingut més de 300 visites d'una regió indeterminada, el primer en què he pensat ha estat a les tripulacions de vaixells de la classe M, fabricats per Lockmart i, seguidament, també a una possible connexió en l'espai-temps des dels diferents vaixells de la flota de la federació de Star Trek. Tot i que, finalment, tampoc he descartat que es tracti de penya que es connecta al blog des d'una república perduda per l'espai.

Conyes a part, el que m'estan dient aquestes estadístiques és que, cada cop hi ha més gent que viu a països que només poden accedir a aquesta i moltes altres pàgines a través d'una connexió VPN.

La majoria dels que han d'utilitzar una connexió VPN per visitar aquesta i altres pàgines ho fan actualment per raons polítiques. La Unió Europea fa temps que ens està preparant una resposta que anirà en la mateixa direcció, però amb arguments econòmics que aniran decorats de drets de copyright. En parlarem més endavant, d'aquí uns dies, quan passin les festes.

4 comments:

Israel Hands said...

Això de les regions indeterminades té tela.Apuntes be sospitant de vaixells en aigües internacionals o estacions espacials disperses pel cosmos.Tampoc m´estranyaria que quan et visito des d´aquí l´illa,aquesta es considerés una regió indeterminada,De fet sempre he pensat que aquest racó de món es troba en terra de ningú.
Ara què,també observo que els camarades russos han perdut una mica l´interès pel teu bloc i han baixat fins a la desena possició.
I sobre la penya d´Indonèsia,potser podries esbrinar quin dels posts que has publicat els hi ha agradat més i trobes alguna connexió.

Roy Batty said...

Bé, diguem que la eventual passió pel compte de missatgeria no té gran cosa a veure amb aquest blog, i que la penya que pugui utilitzar servidors a Indonèsia no porta necessàriament el nom d'aquest país al passaport. Per la resta, com l'illa està repertoriada a Google Maps, tampoc fa part de les regions indeterminades. No, és penya que utilitza xarxes VPN per navegar per Internet.

Sobre els camarades russos i ucraïnesos, segueixen rastrejant periòdicament amb els robots (avui ha estat el cas, per exemple). No crec que busquin res en particular en aquest blog, potser que ho facin en tots els de blogspot, google+, etc, potser sigui la penya del buscador yandex.com.

Ja saps que el "conspiracionisme" no és el meu domini predilecte. I que la realitat és sovint d'una banalitat absoluta, sobretot quan la comparem amb els deliris conspiracionistes.

La prova és que la pàgina més visitada d'aquest darrer mes ha estat: Dropkick Murphys - The Season's Upon Us, el que demostra, si calia, que els avenços en intel·ligència artificial potser són menys perillosos del que ens volen fer creure els "tertulians" de la TV.

Israel Hands said...

Doncs be,Batty,no saps com celebro que la pàgina més visitada del mes hagi estat la dels Murphys.I es que el tema i el video be que s´ho val.

Roy Batty said...

⚅⚅