Thursday, December 6, 2018

the highwaymen - desperados waiting for a train

HighwaymenVEVO: The Highwaymen - Silver Stallion, Youtube, 30.01.2014

El passat 18 de juliol d'enguany publicava un emotiu post dedicat a dos monstres de la música country: Merle Haggard i Willie Nelson (1). Avui m'agradaria repetir aquest exercici amb un grup del qual no sé si hauràs sentit mai parlar: The Highwaymen (2).

Entre 1985 i 1995, The Highwaymen va reunir quatre monstres del subgènere Outlaw country (3) a les acaballes de la seva carrera i, pels dos primers, també de la seva vida: Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson i Kris Kristofferson.

Tret de Johnny Cash, nascut a Arkansas, els altres membres del grup van nàixer a Texas. Com de vegades jo també sóc víctima dels estereotips als que hom associa els músics del country, una de les coses que més em van sorprendre va ser descobrir el Melting Pot típicament americà dels ancestres familiars de Waylon Jennings:
The Jennings family line descended from Irish and Black-Dutch (...). The Shipley line descended from Cherokee and Comanche families (4).
Una altra cosa que he descobert recentment és que Kris Kristofferson i Willie Nelson tenen una pàgina personal dedicada als veterans a military.com (5). I que Willie Nelson, poc abans de deixar la força aèria per motius de salut, estava destinat a la mateixa base aèria que Johnny Cash, tot i no ser enllà que es van conèixer (6).

Si quan aquests monstres de la música country es van reunir a The Highwaymen les seves veus ja no eren les d'abans, veure'ls tocar junts a un escenari és un dels regals que he decidit oferir-me per aquestes festes.

  1. Merle Haggard and Willie Nelson, publicat en aquest blog el 18.07.2017
  2. Wikipedia: The Highwaymen (country supergroup), Youtube (HighwaymenVEVO), 
  3. Wikipedia: Outlaw country
  4. Wikipedia: Waylon Jennings - Early life
  5. Military.com:  Kris Kristofferson; Willie Nelson
  6. Billy Dukes: Country Artists Who Have Served, tasteofcountry.com, 05.05.2012

No comments: