Monday, July 26, 2021

johnny carson interviews carl sagan


El 02.03.1978 Johnny Carson entrevistava a Carl Sagan al programa The Tonight Show. A l'inici de l'entrevista, Johnny Carson va demanar a Carl Sagan la seva opinió com a científic d'un film que havia sortit a les sales en 1977: Star Wars (conegut més tard, quan van sortir altres films de la sèrie, amb el nom de Star Wars: Episode IV – A New Hope).

Pots trobar aquesta part de l'entrevista subtitulada al tweet amb què he obert aquest article. Per l'entrevista completa, et proposo donar un cop d'ull al vídeo que pots trobar a continuació.

Carl Sagan on The Tonight Show with Johnny Carson (full interview, March 2nd 1978), YouTube, 08.02.2016
Segueix aquests passos per subtitular de manera automàtica l'àudio del vídeo a una llengua de la teva elecció :
  1. Punxa el botó Play ">" per a veure el vídeo.
  2. Punxa la icona de l'engranatge que es troba a baix a la dreta
  3. Selecciona l'opció "Subtítols"
  4. Selecciona la llengua que se't proposi com opció
  5. Torna a punxar la icona de l'engranatge i selecciona l'opció "Traducció automàtica"
  6. Selecciona la llengua dels subtítols de la teva elecció
No oblidis de verificar que la icona que es troba a l'esquerra de la de l'engranatge "Subtítols" està activada Nota: Si el resultat no és el que esperaves, prova-ho amb altres llengües que coneguis.

Seguint amb les preguntes "erudites" de l'entrevista i, probablement perquè el mateix any que Star Wars sortia en sales també ho va fer Close Encounters of the Third Kind (Encuentros en la tercera fase), Johnny Carson va demanar a Carl Sagan pel The Carl Sagan Center for Research i les activitats del SETI Institute que, finançat en aquell moment per la NASA, tenia per objectiu la descoberta de senyals que permetessin descobrir vida intel·ligent a altres planetes.

A la part seriosa de la resposta, Carl Sagan explicava que, donades les grans distàncies del Cosmos, la recepció d'un senyal podria correspondre a una emissió que es va fer feia anys, centenars d'anys o milers d'anys. I que, en cas que hom enviés una resposta des de la Terra, aquesta podria arribar als seus destinataris en el mateix lapse de temps.

A la part més divertida de la resposta, Carl Sagan deia que, de manera recíproca, altres civilitzacions que també estiguessin buscant vida intel·ligent en altres planetes rebrien, com a primers senyals de la nostra existència, les primeres emissions de sèries realment cutres de la TV nord-americana.

Encara que les preguntes de Johnny Carson ho amaguessin, el motiu de la invitació de Carl Sagan al programa era la presentació d'un llibre que havia publicat mesos abans: The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence, sobre el que Johnny Carson no li va fer una sola pregunta.

Johnny Carson va tenir la sort de tenir davant un interlocutor dotat d'una gran intel·ligència, d'un gran saber estar i d'un gran sentit de l'humor. Altres entrevistadors, tan maleducats com ell, no van tenir aquesta sort amb els seus invitats.

Antena 3 - Francisco Umbral: He venido a hablar de mi libro, YouTube


A la pàgina que la versió en anglès de Wikipedia dedica al primer film de la saga Star Wars: Star Wars (film) hi ha una anècdota molt divertida que potser no coneixes.
L'èxit de Star Wars va sorprendre a tothom. Especialment a George Lucas qui, després de visitar el rodatge del film de Steven Spielberg: Close Encounters of the Third Kind (Encuentros en la tercera fase), estava segur que aquest superaria els ingressos del seu film. Steven Spielberg no estava gens d'acord, creia que l'èxit de Star Wars superaria al del seu film. George Lucas li va proposar bescanviar el 2,5% del benefici de les pel·lícules de cadascú, Steven Spielberg va acceptar i, encara avui, rep el 2,5% dels beneficis de Star Wars.

No comments: