Friday, February 1, 2019

doug stanhope - la cultura de la por i la immigració

Pablo H. Gianella - Doug Stanhope y el miedo en los medios estadounidenses, Youtube, 02.04.2010

Màrius Carol, director de La Vanguardia, presentava al seu editorial del passat 13.01.2019 la traducció a l'espanyol d'un llibre de Jacques Lecomte (1), un dels principals experts francòfons en psicologia positiva (2).

M. Carol descriu ¡El mundo va mucho mejor de lo que piensas! (3) com un intent per demostrar que la humanitat viu millor que en el passat. I per fer-ho, enumera fins a cinquanta raons per a l'optimisme. Motius per a confiar en el futur? Doncs que més de mil milions de persones han escapat de la pobresa en l'últim quart de segle, que la mortalitat infantil s'ha reduït a la meitat o que el descens de la criminalitat ha resultat espectacular al planeta.

En un exercici de la superficialitat equidistant que està sempre present als seus articles i com si la cosa no anés amb la línia editorial de la seva publicació, M. Carol afegeix que Lecomte critica a la premsa per apuntar-se a la visió pessimista, car de tots és conegut que les bones notícies es venen malament.

Potser estàs d'acord amb els postulats de la psicologia positiva (cf. 2) i et demanes perquè no has vist a la portada de cap diari els resultats espectaculars de la política pesquera de la Unió Europea (apostaria a què tampoc no has vist cap manifestació ecologista felicitant-se dels seus resultats) (5). O potser et dius que només et cal obrir qualsevol diari per adonar-te que el món que coneixíem s'està enfonsant, i que el que l'està reemplaçant no té millor pinta que el que estem deixant enrere.

Qualsevol que sigui la teva opinió, m'agradaria compartir amb tu el vídeo de Doug Stanhope (4) que encapçala aquesta entrada del bloc (5). Un vídeo on Doug ens explica quina és la seva visió personal  sobre el rol que juguen els mitjans de comunicació i quin és el rol que juguem els compradors de les notícies que ens venen.

Si aquest vídeo no t'ha deixat indiferent, et proposo de veure aquest altre sobre el tema del nacionalisme i la immigració (7) que, probablement, et deixarà encara molt menys indiferent. O no.

I en cas que arribis a la conclusió que Stanhope utilitza mots molt durs per descriure aquells que s'oposen a l'arribada d'immigrants, et proposo llegir un vell article publicat per Pauline Lytom (8), on no em va deixar indiferent un dels seus paràgrafs, destinats als antics immigrants d'origen espanyol i italià:
D’ailleurs pour ceux d’entre vous qui ont des ascendances immigrées italiennes ou espagnoles, vos grands-parents et arrière-grands-parents aussi fuyaient le fascisme et la mort dans les années 30 et vous seriez pas là pour ouvrir votre bouche si tout le monde en France avait réagi comme vous. Alors essayez deux minutes de sortir de vos assertions et vous verrez que ces gens ne sont pas si différents de vous. Comme vous, ils ont un instinct de survie et comme vous, ils feraient tout pour sauver la peau de leurs gosses.
Red Pills - Doug Stanhope - Nacionalismo e inmigrantes (subtítulos español), Youtube, 26.08.2018


  1. Wikipedia: Jacques Lecomte
  2. Wikipedia: Psicologia positiva [en] [fr] [es]
  3. Jacques Lecomte: Le Monde va beaucoup mieux que vous ne le croyez, Les Arènes, 2017
  4. Wikipedia: Doug Stanhope [en] [es]
  5. Denis Loctier: Las poblaciones de peces, en el Norte de Europa, en aumento, EuroNews, 11.01.2019
  6. Pablo H. Gianella - Doug Stanhope y el miedo en los medios estadounidenses, Youtube, 02.04.2010. Dins de la secció: "Sóc Doug Stanhope, i per això bec" del programa "Charlie Brooker's Newswipe" (subtitulat en espanyol), data d'emissió: 19 de gener de 2010)
  7. Red Pills - Doug Stanhope - Nacionalismo e inmigrantes (subtítulos español), Youtube, 26.08.2018. Fragment d'un "Stand up" extret de "No refunds" sobre el nacionalisme i els immigrants als Estats Units d'Amèrica. 
  8. Coup de gueule sur l'immigration : la lettre "cash" d'une jeune femme à ses amis Facebook, buzzly.fr,

1 comment:

Roy Batty said...

Karmele Marchante: Vamos a copiar lo de Armenia, huffingtonpost.es, 12.12.2018