Sunday, February 10, 2019

marta peirano - ¿por qué me vigilan?

TEDx Talks - Marta Peirano :¿Por qué me vigilan, si no soy nadie?, Youtube, 22.09.2015

Marta Peirano és adjunta al director de eldiario.es (1), on escriu sobre cultura, ciència i /o tecnologia. Va ser membre fundador d'un col·lectiu amb el qual va co-dirigir Copyfight, un festival internacional sobre models alternatius de propietat intel·lectual. També és membre fundador de HackHackers Berlin (2) i Cryptoparty Berlin, i responsable del manual: The Cryptoparty Handbook (4). Ha publicat llibres sobre autòmats, models col·laboratius, sistemes de notació i futurisme tecnològic. El seu llibre: El Pequeño Libro Rojo del activista en Red (5), és una introducció a la criptografia per a periodistes i mitjans de comunicació.

Pots trobar-la a Twitter (6) i també en aquesta interessant presentació d'un TEDxMadrid que es va realitzar el setembre del 2015: ¿Por qué me vigilan, si no soy nadie? (7). Una presentació on Marta Peirano ens recorda que, tot i que ens sabem vigilats a través dels nostres mòbils, ordinadors i càmeres, ens sentim fora de perill perquè considerem que no fem res de dolent.

Marta Peirano recorda que és urgent preocupar-nos i protegir el nostre anonimat a la xarxa ... però he de confessar-te que jo no tinc gaires ganes de passar-me la vida fugint. De qui? De què? Per què?  Sense menysprear per res del món aquest tipus de combat, trobo que hi ha maneres molt més senzilles i més saludables d'escapar al control al que nosaltres mateixos ens sotmetem utilitzant els smartphones i les targetes de crèdit. Però, si no et fa res, en parlarem un altre dia, que ara tinc ganes que veure una sèrie a NetFlix i deixar que em classifiquin en funció de les meves preferències.  


  1. eldiario.es - autores: Marta Peirano
  2. Twitter: HackHackers Berlin
  3. CryptoParty: Home Page
  4. GitHub: The CryptoParty Handbook
  5. Marta Peirano presenta en Barcelona 'El pequeño libro rojo del activista en la red', eldiario.es, 11.02.2015
  6. Twitter: Marta Peirano
  7. Marta Peirano : ¿Por qué me vigilan, si no soy nadie?, TEDxMadrid, 2015

No comments: