Wednesday, June 9, 2021

erika thompson - charmeuse d'abeilles



El mateix dia que publicava un article dedicat als hôtels à insectes (1), vaig caure per atzar a Twitter sobre un vídeo (2) d'Erika Thompson (3) que em va deixar bocabadat.

Just per la petita història, deixa'm dir-te que Erika Thompson farà trenta-cinc anys enguany. Que viu a un petit poblet de Texas: Elgin, on té una propietat on desenvolupa la seva activitat com apicultora. Tot i que, després de veure el vídeo, prefereixo utilitzar una expressió francesa que m'encanta: charmeuse d'abeilles.

Com pots llegir al reportatge que li van fer l'any passat al Texas Monthly (4), una part important de la seva activitat consisteix en el desplaçament de les colònies d'abelles des de llocs on la seva presència no és desitjada (per no dir perillosa, si penso en la tassa del WC) vers un nou rusc de la seva empresa, un procés que pot prendre entre 45 minuts i quatre hores, en funció de la dificultat de la mudança i del nombre d'individus de l'eixam.

Ho deixo aquí, proposant-te visitar els enllaços que pots trobar a continuació.


  1. Veure Hôtel à insectes / Insect hotel, publicat en aquest blog el 07.06.2021
  2. Texas Beeworks: Saving The Bees, @ladbible, 06.06.2021
  3. Erika Thompson / Texas Bee Works: Linktr.ee, TikTok, Twitter, Youtube, Instagram,
  4. Lauren Larson: How Texas Beeworks’s Erika Thompson Became the Queen Bee of Pastoral TikTok, Texas Monthly, 15.10.2020

No comments: