Friday, September 26, 2014

duckduckgo censored in china

DuckDuckGo és un meta-motor de recerca: és a dir un motor de recerca que utilitza les informacions que obté de diversos motors generalistes (e.g. Google, Yahoo), elimina els duplicats i els tria abans de presentar-los a l'usuari.

Tot i ser de capital privat i finançat per la publicitat, una de les gràcies que té és que dedica part dels seus beneficis als grups que treballen en el món de l'open source. I en agraïment en novembre del 2011, Linux Mint va signar un acord exclusiu per distribuir-lo en una de les seves versions (1).

Una altra de les gràcies que té és que no personalitza els resultats de la recerca en funció de cap anàlisi del perfil de l'usuari. En principi, tots els usuaris del món obtindran la mateixa resposta per la mateixa pregunta. L'única diferència raurà en una possible especialització geogràfica de la resposta i en els filtres pels menors.

Finalment, una altra de les gràcies que té és que segueix una filosofia de protecció de la vida privada i no guarda cap informació personal: ni de l'usuari ni de la seva màquina (adreça IP o traces digitals com ara la signatura del navegador). I és aquesta gràcia que ha estat la seva desgràcia a Xina on el govern ha bloquejat l'accés segons informava c|net (2).


No comments: