Saturday, September 13, 2014

paris syndrome

metro de Paris a l'hora punta
una imatge poc romàntica de la vila

El passat 15.08.2014 Bloomberg ens parlava d'una epidèmia que s'està apoderant dels turistes xinesos que visiten la capital francesa: la síndrome de París. Quan visiten per primera vegada la capital francesa, han idealitzat la ciutat a través de films com "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain", una ciutat pintoresca i agradable on homes i dones es vesteixen elegantment i oloren a  Chanel N º 5 ...

Aquesta imatge queda relegada des de la seva arribada per la dels metros plens a rebentar de gent maleducada, cambrers desagradables, carteristes, brutícia de tot tipus pel carrer ... el que acaba provocant-lis un xoc psicològic anàleg al que van tenir anys enrere els turistes japonesos que visitaven la ciutat. "Els xinesos idealitzen França, que coneixen sobretot a través de la literatura francesa i les històries d'amor", va dir Jean-Francois Zhou, president de l'Associació Xinesa d'agències de viatges a França. "Però alguns d'ells acaben en llàgrimes i jurant que mai tornaran".

Estem parlant d'un milió de turistes xinesos que visiten cada any la capital francesa. Però si tenim en compte que els turistes xinesos son menys nombrosos que els americans: i que als americans els francesos no els suporten i fan tot el possible perquè es donin compte  ... I ja que hi som, puc afirmar per experiència pròpia, que tampoc suporten ni els alemanys ni els japonesos ... La cosa està en que, a la fi, tampoc hi ha molta gent que els suporti a ells: a França i a fora de França. Cosa que ells no entenen perquè viuen a la ciutat més bonica i més desitjada del món ... Menys mal que Barcelona han après la lliçó i tot això no passa. 

'Paris Syndrome' Drives Chinese Tourists Away, Bloomberg, 15.08.2014

No comments: