Monday, September 15, 2014

total recall ?



Un estudi dirigit per Susumu Tonegawa, director del RIKEN-MIT Center for Neural Circuit Genetics (MIT’s Picower Institute for Learning and Memory) ha identificat el circuit cerebral que controla com els records es vinculen amb les emocions positives o negatives (1).

Els investigadors també han descobert com modificar l'associació emocional de records específics mitjançant la manipulació de les cèl·lules del cervell mitjançant la opto-genètica: una tècnica que utilitza la llum per controlar l'activitat de les neurones.

Els resultats, descrits en l'edició del 27 d'agost de la revista Nature (2) van demostrar que un circuit neuronal que connecta l'hipocamp i l'amígdala juga un paper crític en l'associació de l'emoció amb la memòria. Aquest circuit podria oferir un blanc per a nous medicaments per ajudar a tractar condicions com el trastorn d'estrès posttraumàtic, segons afirmen els investigadors. Susumu Tonegawa: "En el futur, podríem ser capaços de desenvolupar mètodes que ajudin a la gent a recordar records positius amb més força que els negatius"

Tot plegat podria recordar-nos un film: Total Recall, sino fos perquè el passat mes de maig DARPA va anunciar que tenia 80 milions de US$ pel finançament d'un projecte consistent en els implants al cervell pel control emocional dels soldats americans (3).

No comments: