Sunday, September 28, 2014

vaud (ch): photovoltaic and battery storage

Dins del marc del projecte "100 millions pour les énergies renouvelables et l'efficacité énergétique" l'estat de Vaud ha assignat 2.3 Mio de CHF a un projecte dirigit pel Laboratoire des systèmes électriques distribués de l'EPFL, basat en la instal·lació d'un sistema integral d'emmagatzematge d'energia dissenyat i produït per Leclanché.

De manera més precisa, es tracta d'analitzar la utilització d'una bateria de darrera generació: Lithium-ion Titanate, per l'emmagatzematge dels excedents de l'energia produïda pels 15’000 m2 de l'instal·lació fotovoltaica de l'EPFL i Romande Energie, i el seu alliberament optim durant totes les hores del dia, especialment aquelles en que no llueix el sol.

La selecció d'una bateria de Lithium-ion Titanate es justifica perquè té una durada de vida 10 vegades superior a la produïda amb la tecnologia tradicional de Lithium. I pel que fa a la bateria de Leclanché, perquè es tracta una solució molt interessant per la gestió de l'electricitat, podent emmagatzemar fins a 500 kWh, o l'equivalent de l'energia consumida per una centena de llars durant un dia.


No comments: