Sunday, May 13, 2018

catalonia by oliver astrologo

Catalunya Experience: Catalonia by Oliver Astrologo, Youtube, 28.01.2018

Dimecres passat l'amic Enric Roca va enviar-me per WhatsApp aquest vídeo amb paisatges encisadors de la Catalunya Sud. I mentre l'anava mirant, va cridar-me l'atenció una banda sonora amb un estil amb què estic familiaritzat pels reportatges que fan realitzadors estrangers sobre el nostre país, però que un autòcton rarament utilitzaria. Ho vaig comprendre quan vaig veure als crèdits del vídeo el nom d'un realitzador que no coneixia: Oliver Astrologo.

Vaig deixar-me caure pel canal Youtube de Turismecat i vaig veure el ja conegut i premiat: La ruta de l'atzar (publicat en aquest bloc el 18.03.2018). Un vídeo del qual s'ha parlat molt, especialment de l'australià Steve Smith, que interpreta un tema de Jaume Sisa. Un vídeo del qual s'ha parlat més aviat poc del seu realitzador: Román Parrado [IMDb][youtube] [vimeo] [twitter] [mamba service] [linkedIn]

Deixant de banda el canal Youtube d'Oliver Astrologo (visita recomanada!), vaig trobar el vídeo d'aquesta entrada a un canal Youtube anomenat: Catalunya Experience. Just afegir que, per motius que desconec però que puc imaginar, tot i que els dos vídeos produïts per l'Agència Catalana de Turisme (ACT) van ser premiats al Golden City Fate Festival de Berlín, només havia llegit comentaris ditiràmbics sobre el premi de: La ruta de l'atzar. Deixem-ho córrer i tornem a Oliver Astrologo, de qui et recomanaria visitar altres adreces per veure un recorregut professional impressionant: [home page] [youtube] [vimeo] [twitter] [facebook] [instagram] [linkedIn].

I ara, just per acabar, et proposo que veiem junts el Behind the Scenes del vídeo amb el que he obert aquesta entrada, narrat en un anglès amb un remarcable accent italià pel seu realitzador. Una lliçó magistral narrada en tota simplicitat sobre la realització i l'edició de vídeos, també sobre la creació de la seva banda sonora, i que et recomano que no et perdis! (ah! no t'oblidis d'activar els subtítols del vídeo si ho necessites).

Oliver Astrologo: Catalunya - Behind the Scenes, Youtube, 30.01.2018

6 comments:

Israel Hands said...

Confesso que només he dedicat temps a oun cop d´ull al primer i al darrer video de la teva publicació.Realment espectaculars,el primer pel que es veu,i el segón per la seva didàctica.Aquest tipus de videos paisatgístics són molt semblants als d´una sèrie que aquí baix "El mundo desde el aire" que podem veure al canal "Viajar".I sobre el Catalunya experience m´ha fet gràcia i una certa il.lusió veure al pescador que agafa les daurades amb la ma,doncs és un vell amic que pesca pel voltant de les Salines i que forma part d´aquells pocs personatges que et pots trobar per aquí l´illa.

Roy Batty said...

Bon dia, company !
Si realment el teu amic pesca les daurades com es presenta al vídeo, crec que fins i tot jo arribaria a fer-ho. I tu saps millor que ningú que, "pescar", és un dels dons amb què els 10's es van negar a "agraciar-me". Un més, com el d'anar a buscar bolets, espàrrecs al bosc, navalles a la platja i un llarg etcètera que millor deixaré aquí.

Roy Batty said...

Per cert, que han obert un bar de la cadena francesa "Barberousse" al barri del Flon, a Lausanne. Hands, per fi les teves pregàries han estat escoltades pels 10's.
Mira't aquest vídeo d'una de les sucursals de la franquícia a Paris i veuràs a què em refereixo: https://youtu.be/k523TERdeqo

Israel Hands said...

Acollonant,Batty,just el tipus de local que estava esperant.I com que ja començava a planejar una visita per a venir a veure-us,(amb Barberousse o sense),no estaria de més anar-hi a donar un cop d´ull,no trobes?

Roy Batty said...

Si, però millor que no hi vagi aquest divendres: un company que té el seu fill estudiant a Bruges va aprofitar que el va anar a visitar amb la dona per omplir el maleter de birra i organitzar una degustació amb els col·legues.

Ja hi aniré un altre dia i ja et diré. De totes maneres, millor que deixem lo de l'ampolla de rom per una altra vida. Perquè, coneixent-te, podem sortir del local com aquest parell (https://youtu.be/_yNyqsKObO8?t=4m10s).

Jo començaria pels "mojitos", que no tenen mala pinta (https://youtu.be/U5chlQgR_fo). Ara que, si hem d'acabar com el pirata de la barra, no sé ...

Israel Hands said...

Si tio,i aquella ruleta estranya a la que juga la penya del bar tampoc té molt bona pinta.Potser amb una birra a la barra en tindriem prou.