Saturday, May 26, 2018

foo fighters - live in the stade de suisse, bern

Sogar die Foo Fighters gratulieren YB, 20minuten.ch, 21.05.2018
Al futbol suís, el FC Basel seria l'equivalent del FC Bayern München a la Bundesliga. El FC Basel és l'equip que ha guanyat nou dels deu darrers títols de Lliga suïssa, de 2007 a 2017, amb l'única excepció del campionat 2010-2011, que va guanyar el FC Zürich.

Enguany són els BSC Young-Boys que han guanyat un campionat de lliga que feia 32 anys que se'ls resistia. Al partit a casa del FC Luzern, on es van proclamar campions de la Lliga suïssa el passat 28.04.2018,  la torcida dels YB va protagonitzar imatges que feia molt de temps que no es veien a un terreny de futbol: unes imatges que van ser comentades per alguns brasilers. Unes imatges que es repetirien diumenge passat a la ciutat de Berna, durant la presentació de la Copa als supporters de YB.

El club va rebre felicitacions de tot arreu. També una que no s'esperaven: els Foo Fighters, la banda de rock de Seattle fundada per Dave Grohl, l'antic bateria de Nirvana. A part de superposar el nom del YB a un cartell d'un concert de la banda, no van oblidar d'agrair al club que els deixés utilitzar el seu estadi pel concert programat pel proper 13.05.2018.

Ara et proposo que et miris el cartell. Ok, ja has vist que també actuaran The Kills (no confondre amb The Killers) i una banda que pot ser interessant Wolf Alice. Probablement també has realitzat que el text del cartell utilitza tres llengües: l'anglès, el francès i l'alemany, en aquest ordre. Probablement també has remarcat que el Stade de Suisse, que es troba a la capital federal, a un país i a un cantó on el francès és una llengua minoritària, té un nom en llengua francesa. Pots imaginar-te un estadi a Madrid que tingués un nom en llengua basca? O a Barcelona, un estadi que tingués un nom en llengua aranesa? Crec que no tinc res més a afegir.

Bé sí, deixa'm afegir que si els Foo Fighters no són el meu grup favorit, tenen temes com el de: The Pretender (2007) amb una lletra i les imatges d'un vídeo amb més de 300 milions de visites que, encara avui, són de rabiosa actualitat. Un vídeo que, amb un altre passaport, potser els hauria donat problemes amb la justícia en algun país que diu ser una democràcia

What if I say I'm not like the others?
What if I say I'm not just another one of your plays?
What if I say I will never surrender?

Foo Fighters - The Pretender, Youtube, 02.10.2009

No comments: