Wednesday, May 9, 2018

yves simon - diabolo menthe

Yves Simon - Diabolo menthe, Youtube, 03.09.2012

Yves Simon va composar Diabolo menthe en 1977 per la banda sonora d'un film que portava el mateix nom i era l'opera prima de la realitzadora Diane Kurys.

Sobre el film, et tradueixo l'argument que figura a la llegenda del trailer del vídeo que pots trobar aquí abaix. Si et dona per veure'l, espero que t'agradin ambdós: el tema d'Yves Simon i el film de  Diane Kurys.
Setembre de 1963. S'han acabat les vacances escolars. Els patis i els passadissos del Liceu Jules Ferry estan envaïts de nou per noies adolescents. Entre elles hi ha dues germanes de pares divorciats, Anne, de 13 anys, i la seva germana Frédérique, de 15 anys. A l'escola, l'avorrida monotonia dels treballs i els cursos: el personal autoritari, els professors més o menys ridículs, el folklore de la improvisació, la disciplina que hom suporta o contra la qual hom es revolta, amistats d'adolescents ... fora de l'escola secundària, Anne i Frédérique viuen com poden una vida familiar plena de desplaçaments i d'incidents domèstics.
Després de tants anys la màgia del film continua viva ... la complicitat en les mirades, la intensitat de l'amistat, la manca de destresa del primer amor ...

Un film i una banda sonora que, si més no, em fan pensar que més enllà de l'estil musical, de la manera com ens podem vestir i de la manera com ens expressem, res no ha canviat gran cosa en l'essencial. Passen els anys, i nosaltres amb ells, però tot es segueix reproduint metòdicament. 

Diabolo menthe (1977) bande annonce, Youtube, 22.03.2016

No comments: